پخش زنده
امروز: -
تا به حال دقت کرده اید که مغز گردو چقدر شبیه مغز انسان است؟ امروزه علم ثابت کرده که گردو غذای مغز است و نباید از خوردن آن غافل شد!
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، گردو یکی از مقویترین انواع مغزهاست و مصرف آن باعث درمان بسیاری از بیماریها خواهد شد.
گردو، میوه تک دانهای که از درخت گردو رشد کرده و منبع مفیدی از چربی، فیبر و پروتئین است. درختان این میوه در بومی شرق آمریکای شمالی یافت میشود، امروزه در چین، ایران و ایالات متحده در کالیفرنیا و آریزونا نیز کاشته میشود.
گردو هم به صورت خام و هم بو داده و نمکی یا نمک موجود است. این خوراکی پرخاصیت حاوی منگنز، مس، منیزیم، فسفر، ویتامین B ۶ و آهن است.
مس: وجود مس در این میوه منبع مفیدی برای تقویت سلامت قلب و عملکرد اعصاب است.
ویتامین E: ویتامین E برای جلوگیری از افزایش سرطان در بدن توصیه میشود.
فسفر: تنها یک درصد از بدن ما را فسفر تشکیل میدهد، عمدتا این ماده در استخوانها یافت شده و از اهمیت بالایی برخوردار است.
منگنز: منگنز اکثرا در مغزها، غلات کامل، میوه و سبزیجات یافت شده و جزو بیشترین و مهمترین مقدار ماده معدنی در آنها به شمار میآید.
اسید فولیک: اسید فولیک که با نام فولات و ویتامین B ۹ شناخته میشود نقش مهمی در دوره بارداری دارد، عدم وجود این ماده در دوره بارداری موجب تولد ناقص نوزاد میشود.
گردو به دلیل مقادیر بالای اسیدهای چرب سالم موجود در آن به سم زدایی کبد کمک کرده و برای درمان بیماریهایی مانند کبد چرب مفید است.
آرژنین موجود در مغز گردو هم به حذف آمونیاک از کبد کمک میکند.
۱۳. نقرس
مصرف روزانه گردو به دلیل مقادیر کم پورین که دارد به سم زدایی بدن و دفع اسید اوریک اضافی خون کمک کرده و نقرس را درمان میکند.
۱۴. استرس و افسردگی
گردو حاوی مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳ میباشد و تحقیقات نشان داده که این اسیدهای چرب اشباع نشده با بهبود عملکرد انتقال دهندههای عصبی به افزایش میزان هورمونهای سروتونین و دوپامین در خون کمک کرده و به پیشگیری و درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک میکنند.
۱۵. دیابت و قند خون
مغز گردو حاوی مقادیر زیادی چربیهای غیر اشباع است که مصرف آن خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد. براساس یک مطالعه زنان و مردانی که ۲۸ گرم گردو دو بار در هفته مصرف میکردند ۲۴ درصد کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا شده اند.
۱۶. سرطان
مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدانها و ترکیبات فنولی موجود در مغز گردو به کاهش رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به انواع سرطان و تومور را کاهش میدهد.
یک تحقیق در سال ۲۰۱۳ در دانشگاه تگزاس نشان داده که مصرف منظم گردو در رژیم غذایی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد.
یک تحقیق در سال ۲۰۰۹ نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش میدهد.
۱۷. تقویت سیستم ایمنی بدن
مقادیر بالای آنتی اکسیدانها و ویتامین C موجود در مغز گردو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و سرماخوردگی را کاهش میدهد.
۱۸. فشار خون
مقادیر بالای چربیهای سالم، منیزیم و فیبر موجود در گردو به سلامت عروق خونی کمک کرده و فشار خون بالا را کاهش میدهند.
۱۹. چربی و کلسترول خون
گردو غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به کاهش چربی و کلسترول خون بالا کمک میکند.
در طب سنتی از ترکیب گردو با عسل برای کاهش کلسترول خون بالا در افراد استفاده میشود.
۲۰. قلب
اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در گردو به حفظ سلامت شریانها و بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داده که مصرف گردو، خطر ابتلا به سندروم متابولیک که یکی از علل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است را کاهش میدهد.
۲۱. ضد التهاب طبیعی
گردو دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که خطر ابتلا به بیماریهای التهابی مانند آرتریت، آسم و اگزما را کاهش میدهد.
۲۲. درمان بی خوابی شبانه
گردو حاوی ملاتونین است و مصرف منظم آن به بهبود عملکرد مغز و درمان بی خوابی شبانه کمک میکند.
۲۳. سنگ کیسه صفرا
مطالعات در آمریکا نشان داده که مصرف منظم گردو خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش میدهد.
۲۴. پوکی استخوان
مقادیر بالای مس، منیزیم و منگنر موجود در گردو به تقویت استخوانها کمک کرده و خطر ابتلا به شکستگی و پوکی استخوانها را کاهش میدهند.
۲۵. درمان صرع
گفته میشود که افرادی که دچار تشنج و صرع میشوند، منگنز کمتری نسبت به افراد سالم دارند؛ برخی تحقیقات اولیه نشان میدهد که منگنز موجود در گردو به درمان صرع کمک میکند.
خواص شگفت انگیز درمانی گردو برای ۲۰ بیماری
بر اساس گفته محققان مصرف این میوه موجب سلامت استخوانها و کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی از قبیل کیسه صفرا و درمان صرع نیز میشود.
از جمله خواص مغز گردو میتوان به کاهش LDL کلسترول، افزایش HDL کلسترول، افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن، افزایش هوشیاری، درمان تنگی نفس، جلوگیری از ورم مفاصل، تنظیم کارکرد بدن، جلوگیری از لخته شدن خون، درمان بیماریهای پوستی مانند اگزما و پسوریازیس، جلوگیری از پارکینسون، جلوگیری از آلزایمر، محافظ استخوان ها، تنظیم کننده قند خون، تنظیم کننده فشار خون، جلوگیری از سنگ کیسه صفرا اشاره کرد. برای داشتن خوابی آرام میتوانید از گردو به همراه شام و سبزیجات استفاده کنید.
۱- کاهش کلسترول خون
۲- افزایش قابلیت ارتجاعی رگها
۳- درمان بیماریهای قلبی و محافظت از قلب
۴-تقویت هوش
۵- کمک به بهبود تنگی نفس
۶- پیشگیری از ورم مفاصل
۷- مفید دردرمان اگزما و به وجود آمدن لکههای قرمز رنگ در پوست)
۸- ضد سرطان
۹- حاوی آنتی اکسیدان
۱۰- افزایش قدرت سیستم ایمنی
۱۱- جلوگیری از لخته شدن خون
۱۲- تنظیم فشار خون
۱۳- تنظیم قند خون
۱۴- جلوگیری ازفراموشی و آلزایمر
۱۵- جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا
۱۶- محافظت از استخوان
۱۷- روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان میکند.
۱۸-درمان بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در کودکان.
۱۹-برای داشتن خواب آرام
۲۰ -تنظیم کارکرد بدن
مضرات و عوارض گردو
- به دلیل وجود روغن فراوان در گردو، استفاده به صورت مداوم از آن موجب بروز حساسیت میشود.
- مبتلایان به حساسیت به آجیل از مصرف گردو به دلیل بروز کهیر و مشکلات پوستی پرهیز کنند.
- استفاده فراوان از این میوه موجب اسهال میشود. متخصصان مدعی هستند که مصرف ۱۴ عدد گردو یک وعده به شمار میآید.